Rebecka

FRÅGA EXPERTEN: Att använda moderna appar

Hur får vi våra medarbetare att bli duktigare på att använda smarta appar i sin arbetsvardag, via telefon eller surfplattan? Vi vill att de skall arbeta smartare och dra nytta av den nya tekniken.

Mobiler och surfplattor har blivit en stor del av många städares vardag och städföretag, och städorganisationer måste tänka i helt nya banor och bli mer mobilanpassade när det gäller produktivitet, kommunikation och engagemang.

Idag använder vi mobilen för att skicka mejl, sms:a, shoppa, boka resor, fotografera, strömma musik, beställa mat, kolla på tv, läsa nyheter, hålla koll på sociala medier och mycket mer. Att miljarder människor världen över nu använder mobila tjänster påverkar såklart även arbetslivet.

För att få städarna att använda de appar som ni eftersträvar, är det viktigt att ni inte ger dem informationen på något annat sätt, dvs det är viktigt att ni alltid hänvisar till app-verktygen. Finns personaladministrationen i en specifik app så ska de inte kunna få den på annat sätt än just där. Vår erfarenhet är att bara de provat några gånger och inser att det inte var så svårt som de trodde så kommer fortsättningen gå bra, vilket i sin tur leder till mer engagemang och mindre administration.

Skulle det ändå vara svårt för vissa, anordna några fysiska träffar, där någon ur arbetsledningen erbjuder hjälp, det behöver inte vara långa, men att de sker regelbundet under en tid tills alla är igång.

En app för medarbetarna har alltså flera fördelar. Städarna sitter ju inte vid ett skrivbord varje dag. För dig som arbetsgivare innebär detta att en majoritet av dina anställda riskerar att missa viktig information om sin anställning och vad som händer i organisationen, om du inte kommunicerar med dem via en app.

Med en medarbetarapp kan du kommunicera med dina anställda via pushnotiser, sms eller portalmeddelanden – och därmed säkerställa att budskapet verkligen når fram.

Att en app är ett effektivt verktyg för riktad och individanpassad kommunikation råder det ingen tvekan om.

Ett digitalt verktyg som alla medlemmar med smartphone kan använda varje dag, helt utan kostnad. Finns också via vår medlemsinloggning på hemsidan. Innehållet i appen är och ska vara under ständig uppdatering.